Dag 8

 

Mehamn - Kjøllefjord - Honningsvåg - Havøysund - Hammerfest - Øksfjord - Skjervøy - Tromsø

's Morgens wordt Honningsvåg aangedaan en daarna wordt de reis vervolgd via Hammerfest en de Sørøysundet zee-engte naar Øksfjord. Dan wordt het ruime sop van Lopphavet gekozen om vervolgens in kalmer vaarwater Skjervøy en Tromsø te naderen. In Tromsø (de lichtstad van het Noorden) zal laat in de avond aangelegd worden.

 

We moeten nog even wennen aan het leven aan boord! Door de golfslag hebben we een beetje onrustig geslapen en ook het geluid van het aanleggen 's nachts (afgelopen nacht gebeurde dat 3x) is even wennen! We zijn dan ook lekker vroeg op.

Tijdens het ontbijt ligt de Kong in Honningsvåg, het ziet er buiten somber uit!

Daarna hebben we heerlijk koffie gedronken in de "Utsiksbar" en de Noorse kust aan ons voorbij zien glijden. Van zo'n vakantie zou je lui worden!  

 

We hebben uitgebreid de tijd genomen om op ons gemakje ansichtkaarten naar het thuisfront te sturen.

 

  Rond het midaguur arriveren we in Hammerfest, waar we tijd genoeg hebben (bijna 2 uur) om even van boord te gaan. Hammerfest is (dat leerden we al op school!) de meest noordelijke stad ter wereld en hoewel ze net zo noordelijk ligt als de noordelijkste gebieden van Siberië en de noordpunt van Alaska, is de haven het gehele jaar ijsvrij, dankzij de warme golfstroom.

 

In het wapen van Hammerfest staat de ijsbeer en het is dan ook niet verwonderlijk dat in deze stad de Isbjørnklubben oftewel de Royal and Ancient Polar Bear Society is te vinden. Wij zijn al lid van de Isbjørnklubben, maar we gaan toch even aan wal voor een bezoekje.  

 

's Middags hebben we ook weer heerlijk rustig doorgebracht in de diverse lounges en buiten aan dek. We waren vantevoren een beetje bang dat we ons zouden gaan vervelen, maar daar hebben we tot nu toe nog geen last van! Het uitzicht is super en we zijn druk bezig met foto's en video's.

 

 

 

Na het diner (champignonsoep, witte vis met botersaus en worteltje, dame-blanche toe) hebben we buiten aan dek genoten van een nachtelijke aankomst in feeëriek verlicht Tromsø, het Parijs van het noorden!

 

 

Terug naar het overzicht Verder naar dag 9 Home

Vergeet mijn gastenboek niet!