Dag 12

 

Ålesund - Torvik - Måløy - Florø - Bergen

De finale van de Hurtigruten voert langs een adembenemend landschap van fjordmondingen en de vruchtbare, scherp afgetekende kliffen van Øygarden. Dan wordt het roer omgeooid naar het oosten en begint het schip aan de laatste mijlen naar de haven van Bergen.

 

  Tja, en dan is er alweer voor de laatste keer het ontbijt aan boord. De tijd is voorbij gevlogen en de verveling waar we een beetje bang voor waren, heeft geen moment toegeslagen!

 

  We ruimen de laatste dingetjes op, kopen de laatste souveniertjes en drinken ons laatste drankje aan boord.  

 

Als grote verrassing mogen we alsnog even de machinekamer bekijken, dus dalen we af in de buik van het schip. Grote machines maken daar een verschrikkelijke herrie en foei, foei, wat een hitte! Eén van de machinsten vraagt waar we vandaan komen en begint te stralen als we Rozenburg noemen. Pico Bar, roept hij enthousiast en wij staan paf! Da's de kroeg bij ons om de hoek! Hoezo, een kleine wereld?

 

Die laatste uurtjes wandelen we nog wat over het schip en kijken naar de laatste aanlegmanoeuvre's. Als we straks in Bergen zijn, heeft het schip 66 keer aangelegd, waarvan wij er 33 hebben meegemaakt. En toch blijft het iedere keer leuk om te zien!  

 

We drinken ons laatste kopje koffie en dan zijn we echt in Bergen en zit het erop!

 

  De ontscheping is een beetje hectisch, Rob daalt af naar het autodek om Bram te halen en ziet daar hoe de bagage behandeld wordt. We zijn blij dat we geen breekbare spullen bij ons hebben.......

 

Terug aan de wal installeren we ons en onze spullen weer in de auto en dan kijken we hoe de Kong Harald zijn loopplank en laadklep dicht trekt.

 

 

 

   

 

Dag ... Kong Harald, Dag ... Hurtigruten

Misschien tot ziens

op

De mooiste zeereis ter wereld!

 

Vergeet mijn gastenboek niet!