Dag 11

 

Trondheim - Kristiansund - Molde

Het eiland Munkholmen markeert de route naar Trondheim met zijn vele attracties. Na Trondheim varen we de fjord weer uit en klieven we in zuidwestelijke richting langs het ongerepte eiland Hitra door de open zee van Hustadvika. Met de imposante Romsdal Alpen aan stuurboord varen we tenslotte de haven van Molde binnen.

 

  Voor deze morgen hadden we ons opgegeven voor de excursie Trondheim. Vroeg op dus, want we vertrekken alweer om 10.00 uit Trondheim en dan moeten we al terug zijn van de excursie!

 

Met de bus maken we een rondrit door de stad en dat is wel aardig, maar aan ons niet helemaal besteed, wij zijn geen busmensen. Wat ons wel is bijgebleven is het verhaal van een mevrouw die persÚ het grootste houten huis in Trondheim wilde hebben, maar daar amper gewoond heeft, omdat ze heimwee kreeg!  

 

Op het viewpoint mogen we even de bus uit en genieten we van de zonsopgang boven de stad.

 

 

 

  Daarna gaat de rit verder naar de Nidaroskathedraal en die kunnen we in groepsverband bezichtigen. Daar hebben we niet zoveel zin in en dus dwalen we op eigen houtje door de prachtige kerk.

 

Buiten genieten we van het park rondom de kerk en van het eindelijk doorgebroken zonnetje.  

 

  Terug in de haven ligt daar vlak naast de Kong het "m°tende" schip van vandaag, de Nordkapp. We vinden het bijna jammer van de excursie, want eigenlijk hadden we ook wel graag even op dat schip rondgekeken!

 

De rest van de dag nestelen we ons in de ligstoelen aan dek en genieten dan eindelijk van het voorbijglijden van de kust in een uitbundige zonneschijn.

 

 

 

Aan het eind van de middag bezichtigen we met een groepje andere ge´nteresseerden de stuurhut. We hebben nog steeds niets gehoord over ons verzoek om de machinekamer te mogen bezichtigen.

 

's Avonds genieten we voor de laatste maal van een heerlijk diner (bloemkoolsoep, rendiersteak en aardbeien met slagroom toe). We drinken een laatste drankje aan de bar en bietsen een ijsberenglas.  

 

Dan gaan we voor de laatste maal naar kooi.

 

Terug naar het overzicht Verder naar dag 12 Home

Vergeet mijn gastenboek niet!