De noordwaartse reis

 

Dag 1

Bergen

De inscheping is vanaf 17.00 uur. Het schip vaart later die avond de haven uit.

 

Dag 2

Florø - Måloy - Torvik - Ålesund - Geiranger - Ålesund - Molde

Het schip doorkruist eerst de open wateren van Stadhavet om vervolgens in de art-nouveaustad Ålesund aan te leggen. In de zomer vaart het schip de Geirangerfjord in. Dan wordt er een stop gemaakt in Molde, waar je een magnifiek uitzicht hebt op de Romsdal Alpen. Daarna wordt er koers gezet naar Hustadvika en Kristiansund.

 

Dag 3

Kristiansund - Trondheim - Rørvik

Door de weidse Trondheimfjord gaat het naar de gelijknamige stad, waar de streekbewoners zo trots op zijn. Trondheim staat bekend om z'n fraaie oude houten gebouwen. 's Middag wordt eerst koers gezet naar het westen en daarna naar het noorden, terwijl het schip tussen zesduizend eilanden door laveert om 's avonds in Rørvik aan te komen.

 

Dag 4

Brønnøysund - Sandnessjøen - Nesna - Ørnes - Bodø - Stamsund - Svolvær

Vandaag wordt de poolcirkel gepasseerd. Bij nadering van Bodø zie je aan stuurboord de indrukwekkende bergketen Børvasstindene. Dan wordt de Vestfjord helemaal overgestoken en wordt er afgestevend op de machtige loodrechte rotswanden van de Lofoten Muur. Wanneer het schip door de doorgang Raftsund weer de nacht in vaart, zit een bezoek aan de grote vissersplaatsen Stamsund en Svolvær er alweer op

 

Dag 5

Stokmarknes - Sortland - Risøyhamn - Harstad - Finnsnes - Tromsø - Skjervøy

Op weg naar het noorden kom je langs saillante rotseilanden en de pittoreske oude kerk bij Trondenes. Tegen de tijd dat het ontbijt wordt geserveerd is de aankomst in Harstad. Daarna gaat de reis naar Finnsnes en Tromsø, de universiteitsstad met de veelzeggende koosnaam Parijs van het Noorden. Terwijl de avond valt zet het schip zijn reis voort naar Skjervøy, de nacht in.

 

Dag 6

Øksfjord - Hammerfest - Havøysund - Honningvåg - Kjøllefjord - Mehamn - Berlevåg

Vandaag voert de reis langs Hammerfest en de ruwe kust van Finnmark, waar verlaten visserplaatsen en bloeiende vissershavens elkaar afwisselen. Bij een paar daarvan wordt aangelegd, alvorens langs de voglerots Sværholtklubben en de verbazingwekkende rotsformatie Finnkjerka te kruisen.

 

Dag 7

Båtsfjord - Vardø - Vadsø - Kirkenes

Het schip rondt intussen de gekartelde noordoostkust van Finnmark. Vroege vogels kunnen Vardø en Vadsø in het vizier krijgen. Daarna wendt het schip de steven naar het zuidoosten de Bøkfjord in naar Kirkenes, het keerpunt van de reis.

 

Terug naar het overzicht Verder naar dag 7 Home

Vergeet mijn gastenboek niet!