De Zwarte Beer

 

  Deze middelgrote beer bewoont Noord-Amerika en is vooral bekend als bedelaar in nationale parken. Hij is ongeveer 1,3 tot 1,9 meter groot en kan tot 300 kg wegen.

 

De naam van deze beer is verwarrend, want hij is ook vaak bruin. In sommige streken komen zelfs bijna witte 'zwarte beren' voor. Gewoonlijk is het dier echter geheel zwart met een bruine snuit. Zijn oren zijn groter en meer rechtop staand dan die van de bruine beer. Ook ontbreekt bij de zwarte beer de schouderbult die bij de bruine beer vaak opvalt.  

 

  Ondanks dat ze alleen in Noord-Amerika voorkomen zijn zwarte beren het talrijkst van alle beren. Ze kunnen zich goed aan verschillende omstandigheden aanpassen en voelen zich zowel in droge, warme gebieden in Mexico als in de vochtige, koude bossen en toendra's van Alaska en Canada thuis. In de koude gebieden houdt hij een lange winterslaap, soms wel 8 maanden.

 

De zwarte beer is vooral een planteneter. Hij klimt goed en veel in bomen. In wildparken bedelt en steelt hij ook voedsel bij toeristen of plundert hij vuilnisbakken.

 

Vergeet mijn gastenboek niet!